skip to Main Content
VÅR-PEPPEN!

VÅR-PEPPEN!

Våren är på G!

Våren och solen samt värmen skapar energi för att träna, många känner en energikänsla för träning. Tänkte ge er några tips som kan göra träningen roligare och mer effektiv. Skaffa utrustning för att öka motivationen i din träning inne/utomhus inför våren.

SKAFFA RÄTT UTRUSTNING
För att komma i ”rätt” mod är utrusning ibland en viktig del av träningen. Lite tips för inneträning, passa på att köpa ett par ”platta” skor som ger dig stabilitet, bra rörelser och lyftstabilitet, även lyfta skor vid mycket skivstångs träning är att rekommendera. När det gäller kläder så är det härligt om det sitter bra på kroppen, svetten sugs upp bra istället för att känna sig blött och jätte svettig samt minska lukt. Vid ute träning som löpning, skaffa ett par bra löparskor som passar din löprörelse och tyngd, inte priset eller snyggheten det gör dig inte bättre eller skadefri framtid. För att öka motivationen och öka träningseffekten är en pulsmätare bra, där ser du din belastning och vart du skall ligga i olika träningsfaser. Väldig motiverings höjande dom tunga dagarna tex. Jag har testat dom två stora märken som SUUNTO och POLAR, polar är billigare och bättre för mobilanvändning bl.a. Suuno är mer exklusiv produkt. Tänk på att träna utan pulsmätning är som att köra till Stockholm utan GPS, du vet inte vart du köra….. Så ge din träning möjligheter för utveckling och skaffa dig en pulsmätare, träningen blir roligare.

TRÄNING
När det gäller träning så är ni väl medlemmar i SWETEC, då har ni valt ”bästa” träningen, den bygger på våra vardagliga rörelser. Det gör att du blir stark och hållbar. Att träna mindre än 2 ggr/veckan är bättre än inget, men bör vara fler gånger i veckan om man kan planera och hittar tiden. Därför vore det bra om man kan hitta fler dagar i veckan för din egna hälsas skull. För att motivera sig att träna är att jobba i grupp mest effektiv och du ”toppar” ofta mer i din träning, där har vi en ”styrka” att våra olika färger ger dig hjälp vad du vill träna. Vår svarta pass tex är programmerade och det gör att du bygger upp dig efter en planering. Det kallar man optimal träning.

Ljusa tider, vi syns på Swetec

Dagge/din coach

Back To Top