skip to Main Content

Be human again!

POWERFIT ÄR ETT STYRKE OCH KONDITIONSPROGRAM BYGGT PÅ VARIERADE FUNKTIONELLA RÖRELSER I HÖG INTENSITET. 

Människan är full av rörelser, så Powerfit blir en naturlig träningform. Den ger också gemenskap och utvecklar dig att bli starkare både fysiskt och mentalt. Kroppen är din maskin och ger positiva effekter på vardagen.

Vi utför rörelser som stå, sitta, kasta, lyfta, putta, dra, klättra och springa helt naturligt. Vi har gjort detta sedan urminnes tider. De är en del av vår design. Det är en träningsform som utgår från vårt naturliga rörelsemönster. Till skillnad från vad många ser som traditionell styrke- eller gymträning har inte vår träningsform ett estetiskt syfte – även om det kan bli en effekt. Powerfit syftar till att förstärka vår naturliga rörelseförmåga.

Vi kan garantera att du blir trött, att du svettas och att du tycker att det är jobbigt. Men du kommer hitta träningsglädje, motivation och gemenskap med träning.

Träningen är väldigt effektiv och rolig!
Alla kan träna Powerfit, gammal som ung, elitidrottare och soffpotatis. Vi kan anpassa passen till varje individs förutsättningar för att kunna utvecklas. Powerfit har framgångar inom idrotten, men har också anammats av många inom de yrkesgrupper som kräver en god fysisk förmåga att klara av sitt vardagliga jobb såsom tex. styckare, byggarbetare, brandmän och militärer.

Varierande

Variationen av övningarna i Powerfit är central. Passen varieras med tid och olika övningar: tunga lyft, lätta lyft, kroppsviktsövningar, många eller få antal repetitioner, löpning, rodd, hopp m.m.

Träningsnivåer

Det unika med Powerfit är att vi kan anpassa din fysiska status med att välja rätt nivå för att utvecklas vidare på ett riskfritt och optimalt sätt.

Nivåerna är uppdelad i 4 olika färger som har olika inverkan beroende på vad du behöver utveckla. Färgerna är en orientering att välja rätt träningsform som KONDITION – STYRKA – UTHÅLLIGHET – MAX STYRKA. 

Power blå

Energi, puls & kondition

Ett cirkelpass som är konditionsbaserat SPINNING INTERVALL (S.I.T) med intervall tid mellan 20-25 sek, pulsniva 85% och kroppen är ofta redskapet i träningen.
NIVÅ 1 – FÖR ALLA. Nybörjare, erfarna och vältränade

Power röd

Styrka -puls och kondition

Hög intensivt intervall träning (H.I.I.T) Utmanar kroppens styrka och kondition med pulsnivå 80 – 90%. Arbetstiden är 28 – 30 sekunder, används alla redskap i anläggningen.

NIVÅ 2 – Kräver lite erfarenhet och bra kondition samt teknik.

Power wod

Kraft, muskelstyrka & puls

Wod står för Workout of the day och är en blandning av BLÅ, RÖD och SVART. Ställer krav på erfarenhet, kunskap och vilja. Passen varar i snitt mellan 30-40 min, pulsnivå är ofta max på 90-95% . Ofta styr du passet själv, kan scala.
NIVÅ 3 – KRÄVER erfarna och en träningsperiod ca 4 veckor.

Power WOD

Maxkraft, styrka & uthållighet

Tuffaste nivån och mest utmanande. Ställer krav på styrka, uthållighet och god teknik med redskapen samt erfarenhet. Passen har dom tyngsta redskapen och högsta belastningen. Om du vill tävla är detta rätt miljö för dig. Passen varar i snitt mellan 35-50 min, pulsnivå varierar.
NIVÅ 4 – Vältränad och tekniska färdigheter inom skivstång

Back To Top