skip to Main Content
Öka Muskelvävnadens Kvalité

Öka muskelvävnadens kvalité

Foamroller!
På SWETEC har vi olika foamroller som är ett bra redskap att skapa mer rörlighet, bättre cirkulation och därmed bra återhämtning. Detta kan göras via foamroller eller olika bollar (tennis). Bra att starta och avsluta en träning, men vad påverkar formroller? Fascian!

Vad är fascia?
Fascia/bindvävnad/Connective Tissues är några namn på detta. Fascian är ett nätverk av spindelnät som finns över hela kroppen. Består av fiberprotein som heter kollagen som är starkt som STÅL men även 70% vatten och ger stadga och kopplar samman muskler, ben, senor och organ.

Många rörlighetsbegränsningar och skador är kopplade till fascian, inte direkt musklerna som många tror. Dagens forskningen ger dessa svaren, så allt för många känner inte till hur viktig fascian är.

Så gör det ont vid rullning är det ofta fascian som är klistrig och ej syrerik, tex foten – hålfoten (Abductor Hallucis) eller vid höften – nedanför höftkulan (Illiotibial Tract) kan göra riktigt ont.

Behandlingstekniken som FOAMROLLER löser du upp spänningar och separerar så bindväven som blir syrerikare och smärtorna blir mindre desto mer du jobbar med det och återhämtningen samt rörelsebegränsningarna blir bättre. Så foamroller påverkar först fascian och sedan musklerna, inte musklerna som många säger.

Tänk på att ha tålamod och jobba minst i 1-2 minuter på varje ställe.
Kör hårt!

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

Back To Top